Spring til hovedindhold

Bæredygtighed

Vidste du, at Skallerup var først i Danmark med CO2-neutrale ferieophold?

Klima- og miljøvenlighed

Det er vigtigt for os som et feriecenter som i den grad lever på og af naturens præmisser, at vi ikke efterlader nogen miljøgæld til de kommende generationer. Med truende klimaforandringer ønsker vi at gå forrest ved at give vores gæster et klima- og miljøvenligt feriealternativ - uden at give køb på komfort og oplevelsesmuligheder. Når du bor i Skallerup belaster du sandsynligvis miljøet mindre end derhjemme – også selv om du bruger spabad i ferieboligen, besøger de varme romerske bade og ellers nyder vores mange faciliteter.

Hvorfor?

Skallerup var først i Danmark med CO2-neutrale ferieophold og så vidt muligt bruger vi CO2-neutral og vedvarende energi.

Her er nogle eksempler på, hvorfor en ferie i Skallerup er en ferie med god miljøsamvittighed.

Varmepumper: Alle 152 spahuse opvarmes via miljøvenlige varmepumper, som leverer al varme til gulvvarme, radiatorer og varmt vand. Varmepumperne i vores spahuse er langt mere skånsomme og bæredygtige i deres belastning af klimaet end mange andre varmekilder.

Solvarme: På centerbygningen er der installeret et solfangeranlæg på 488 m2 – omtrent svarende til boligarealet i fire parcelhuse. I sommerhalvåret leverer anlægget rigeligt med varmeenergi til centerbygningen - inkl. opvarmning af vandet i badeland, svømmehal og Romulus – i alt knap en million liter badevand.

Et stokerfyr i kedelcentralen kører, når solfangeranlægget ikke kan følge med – selvfølgelig særligt i vinterhalvåret. Vi anvender energipil, som er et CO2-neutralt, miljøvenligt brændsel i modsætning til olie, som er et fossilt brændsel. Al energipil, som benyttes til kedelanlægget, er dyrket på markerne i vores lokalområde.

El- og energibesparelse: Energiledelsessystem som er certificeret i henhold til ISO 50001. Hvert år bliver arbejdet kontrolleret af Det Norske Veritas, der som uvildig tredje-part udsteder et certifikat på, at vi overholder standarden.

CO2-verifikation: For at sikre, at vi overholder vores målsætning om at være CO2-neutrale, dokumenterer vi alt vores energiforbrug i en årlig rapport. Rapporten indgår som en del af vores tekniske kvalitets-ledelsessystem, der er udarbejdet i henhold til ISO 14064. Denne aftale bliver ligeledes hvert år kontrolleret af Det Norske Veritas.

Affaldssortering: Sortering af affald, så mest muligt kan recirkuleres eller genanvendes. Der sorteres restaffald, madaffald, plast- og metalaffald, papir- og papaffald og glas.  

Gavekort